Zvjerstvo u Egiptu: Tijekom prosvjeda zabilježeno je skoro 100 seksualnih napada na žene, jednu su silovali oštrim predmetom

Zvjerstvo u Egiptu: Tijekom prosvjeda zabilježeno je skoro 100 seksualnih napada na žene, jednu su silovali oštrim predmetom

Screenshot: RT

TIJEKOM četiri dana prosvjeda na trgu Tahrir u Egiptu oko 100 žena postalo je žrtvama bjesomučnih seksualnih napada, javlja Human Rights Watch.

"Seksualni napadi tijekom prosvjeda naglasili su neuspjeh vlade i svih političkih stranaka da se suprotstave nasilju nad ženama koje se na dnevnoj bazi provodi na javnim mjestima", izjavio je Joe Stork, zamjenik direktora HRW za Bliski Istok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stork upozorava da je ovo ozbiljan problem koji onemogućava ženama da participiraju u javnom životu Egipta, koji se nalazi na kritičnoj točci razvoja.

Čak 46 napada dogodilo se 30. lipnja, 17 ih se dogodilo 1. srpnja dok su dan kasnije napadnute 23 žene. Druga grupa koja se bavi pravima žena objavila je da su zabilježili pet napada. Jedna žena završila je na operaciji nakon što su je silovali "oštrim predmetom". Druge su tukli lancima, štapovima, stolcima, ali i napadali noževima.

U video prilogu žene govore o napadima koji su se dogodili prije ovih prosvjeda. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara