A. Kovačević: Ukidanje HKDU-a je novinarska špekulacija

PREDSJEDNIK Hrvatske kršćanskodemokratske unije (HKDU) Anto Kovačević današnji novinski napis u jednom dnevnom listu o ukidanju HKDUa i prelasku njegovih članova u HDZ nazvao je ´novinarskom špekulacijom´, naglasivši da nitko ozbiljan u stranci ne razmišlja o njezinu ukinuću.

´To su nagađanja bez realna uporišta´, rekao je u telefonskoj izjavi za Hinu Kovačević, napomenuvši da se mediji već nekoliko mjeseci bave HKDU-om, ali na razini špekulacija.

´HKDU je respektabilna politička snaga i po svojoj (demokršćanskoj političkoj) ideji i po infrastrukturi na terenu, pa su razumljiva nagađanja pojedinih novinara´, rekao je predsjednik stranke, dodavši kako je HKDU zanimljiva stranka za koaliranje.

Anto Kovačević je također naglasio da je ´HKDU originalni politički projekt koji je već deset godina na hrvatskoj političkoj sceni s parlamentarnim statusom´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da je jučer na sjednici Vrhovnog vijeća HKDU-a, zaključeno da ta stranka - kao najjača demokršćanska opcija u Hrvatskoj - mora biti stožer svih demokršćana, jer se, kazao je, ´Hrvati trebaju ujedinjavati, a ne razjedinjavati´.

´Očekujemo donošenje izbornog zakona i tek nakon toga ćemo zauzimati stajališta - hoćemo li na izbore samostalno s listom demokršćana ili u koaliciji s jednom ili više hrvatskih državotvornih stranaka´, najavio je Kovačević.

HKDU ima 12,5 tisuća registriranih članova, od kojih 4,5 tisuće aktivnih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara