Abbas će sudjelovati na summitu u Sharm el-Sheikhu

PALESTINSKI premijer Mahmoud Abbas sudjelovat će na summitu u Sharm el-Sheikhu 3. lipnja uz američkog predsjednika Georgea W. Busha, objavilo je u srijedu egipatsko predsjedništvo.

"Predsjedništvo pozdravlja sudjelovanje palestinske samouprave koju predstavlja premijer Mahmoud Abbas", naglašava se u priopćenju predsjedništva koje je objavila egipatska novinska agencija Mena.

Na summitu 3. lipnja sastat će se šest arapskih čelnika i Abbas s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom u Sharm el-Sheikhu, precizira se u priopćenju.

Drugi summit Busha, Abbasa, izraelskog premijera Ariela Sharon i jordanskog kralja Abdalaha II treba se održati dan kasnije u Aqabi u Jordanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva summita posvećena Bliskom istoku će biti neuspješni ako se ne založe za vraćanje prava Palestincima, izjavio je u srijedu utemeljitelj i duhovni vođa islamističke palestinske skupine Hamas, šeik Ahmed Yassine.

"Ti sastanci će biti neuspješni ako ne vrate palestinskom narodu njegova puna prava. Dva summita u Jordanu i Egiptu će će u tom slučaju propasti", upozorio je islamistički čelnik.

Brigade mučenika Al-Aqse, radikalna palestinska naoružana skupina, pozdravila je u srijedu odluku izraelske vlade da prihvati novi mirovni plan za Bliski istok, te zatražila da Izrael prestane ubijate aktiviste te skupine.

"Brigade mučenika Al-Aqse zadovoljne su odlukom izraelske vlade, to je dobra stvar", kazao je glasnogovornik te skupine Abu Mujahid, ističući da Izraelci trebaju prestati ubijati aktiviste te skupine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara