Abu Mussab Al-Zarqawi potiče pobunjenike u Falluju da pruže otpor

Abu Mussab Al-Zarqawi potiče pobunjenike u Falluju da pruže otpor
ISLAMISTIČKA internetska stranica objavila je u petak audiosnimku koja se pripisuje jordanskom islamistu Abuu Mussabu AlZarqawiju u kojoj ovaj poziva pobunjenike u Falluji, gradu zapadno od Bagdada koji je od ponedjeljka poprište američkoiračke vojne ofenzive, da pruže otpor.

"Junaci islama u Falluji, blagoslovljen bio vaš sveti rat. Imajte još malo strpljenja i požnjet ćete pobjedu, bude li Božja volja", govori glas koji se pripisuje Zarqawiju, najvećem neprijatelju SAD-a u Iraku, kojega američke snage žele neutralizirati napadom na pobunjeni sunitski grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američka vojska u petak je izjavila da nadzire gotovo čitavu Falluju, dodavši ipak kako postoje područja otpora. No priznala je i da će trebati vremena za uspostavu sigurnosti u gradu.

"Ne dopustite da vas prevare njihova podla glasila, jer sve što čujete čiste su laži i krivotvorine", kaže navodni Zarqawijev glas.

U utorak je visoki dužnosnik američke vojske u Washingtonu izjavio da su pobunjenički vođe, među kojima je Zarqawi, najvjerojatnije pobjegli iz Falluje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara