Adlešić: Istina je da moj muž ima plaću između 15 i 20 tisuća kuna

PREDSJEDNICA HSLS-a Đura Adlešić izjavila je za Index da je u emisiji Otvoreno nastao nesporazum, jer je mislila da joj voditelj Mislav Bago želi "navući na tanak led" otkrićem da njezin muž Staško nije kvalificiran raditi u Upravi Croatia osiguranja, pošto nije financijer.

"Rekla sam da nije istina da radi u Croatia Osiguranju nego u Tehničkim pregledima, ali nisam pokušavala zanijekati da se radi o istoj tvrtci. Moj muž nema kvalifikacije da bude u Upravi Croatie, nego Tehničkih pregleda, mislila sam da je to pitanje. A to da mu je Hrvoje Vojković pogodovao da bude izabran, nije istina, jer Vojković nije prisustvovao izboru mog muža u Upravu Tehničkih pregleda, tako da nije sudjelovao ni svojim glasom", rekla je Adlešić.

Dodatno je naglasila da njezini odnosi sa Hrvojem Vojkovićem nisu ni malo idilični.

"To što smo ja i Vojković stranačke kolege, ne znači puno kad kažem da sam ja bila prva koja sam rekla da ga se sankcionira kada se ljetos dogodio obračun s fotografom Slobodne Dalmacije. Tada su me čak opominjali da sam preoštra. Ne vidim zbog čega bi onda on namještao posao mom mužu", tvrdi Adlešić.

Adlešić je za vrijeme svoga boravka u Čileu kada je bila na bolovanju rekla da će svoju imovinsku karticu unijeti podatke o primanjima svoga muža koji su znatno skočili sa novim zaposlenjem, međutim, no tih podataka još nema u njenoj kartici.

"Rekla sam da ću ažurirati imovinsku karticu po povratku s bolovanja a to ću i učiniti, prije prve sjednice Sabora koja je 20. siječnja. Prodali smo dva automobila i još je potrebno promijeniti primanja mog muža koji zaista ima između 15 i 20 tisuća kuna plaću, ali koliko točno, bit će u kunu objavljeno u mojoj kartici", rekla je Adlešić.

Što se tiče zaposlenja njezinog muža u Čazmi, predsjednica HSLS-a rekla je da je zaista čudno što se na taj posao nitko nije javio osim njega i još jednog kandidata koji nije ispunjavao uvjete.

"To će sve ispitati povjerenstvo koje istražuje ima li u mom slučaju sukoba interesa kao što moji protivnici tvrde. Moje mišljenje je da se nitko nije javio na natječaj stoga što, pod jedan, nitko ne čita Narodne novine gdje se natječaji objavljuju, a pod dva, to je u neku ruku terenski posao i potrebno je zbog njega živjeti na relaciji Zagreb-Čazma, odnosno Čakovec - Čazma", zaključila je Đurđa Adlešić.

Predsjednica HSLS-a opovrgnula je na tiskovnoj konferenciji tvrdnje čakovačkog DC-a da je trideset članova mladeži HSLS-a prešlo u njihovu stranku.

"Isto sam čula i za Daruvar, a kada sam išla provjeriti o čemu se radi ispostavilo se da u Daruvaru uopće nema mladeži HSLS-a. Predizborna je godina i svašta se priča", rekla je Adlešić.

Komentirajući HNS-ovog kandidata za predsjednika Vlade na sljedećim izborima, Radimira Čačića, koji se u svim izbornim jedinicama namjerava ponuditi kao nositelj liste, Adlešić je odgovorila da se ponaša poput pokojnog predsjednika Franje Tuđmana.

"Da... zanimljiv je njegov liberalan pristup izborima. To je zapravo Tuđmanov model, koji se također slavio svojim velikim pobjedama u svojim općinama", rekla je predsjednica HSLS-a, najavljujući da će njezina stranka po svakoj izbornoj jedinici imati dva ili tri kandidata, i da se redom radi o mladim ljudima.

A.B.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara