Adria Airways i Croatia Airlines od 15. prosinca članovi Star Alliancea

Adria Airways i Croatia Airlines od 15. prosinca članovi Star Alliancea

U FRANKFURTU je danas u sklopu svečanosti Croatia Airlinesa i Adria Airwaysa potpisan ugovor kojim obje zrakoplovne kompanije od 15. prosinca 2004. godine postaju regionalni članovi saveza Star Alliance. S ova dva nova člana savez Star Alliance proširiti će svoju mrežu destinacija prema jugoistočnoj Europi i tako ojačati poziciju vodećeg zrakoplovnog saveza u novim i budućim članicama EU.

Već danas savez Star Alliance nudi više od 1750 letova prema 21 destinaciji u deset zemalja koje su u svibnju pristupile EU. Ulaskom Croatia Airlines i Adria Airways u savez Star Alliance putnici iz Hrvatske i Slovenije dobivaju bolji pristup svjetskoj mreži destinacija Star Alliance. Nadalje, putnici Croatia Airlinesa i Adria Airwaysa profitirati će od široke ponude usluga drugih članica saveza, kao što su direktno otpremanje putnika, priznavanje stečenog statusa, pristup salonima ili pripisivanje i iskorištavanje milja.

Uz ispunjavanje određenih kriterija, zrakoplovne kompanije koje žele ući u savez Star Alliance mora podržati jedna od postojećih članica, koja regionalnog člana između ostalog zastupa unutar saveza. Za Croatia AIrlines i Adria Airways ovu će odgovornost preuzeti njihov dugogodišnji partner Lufthansa. Tako je Lufthansa odigrala ključnu ulogu kod integracije njihovih frequent-flyer programa u Lufthansin program Miles&More, što je bio preduvjet za iskorištavanje skupljenih milja unutar Star Alliance. Osim toga Lufthansa usko surađuje s zračnim lukama u Hrvatskoj i Sloveniji, kako bi se osiguralo direktno otpremanje putnika kao jedna od važnih prednosti saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines težište svoje poslovne aktivnosti postavila je na linijski promet. S flotom od 11 zrakoplova Croatia Airlines leti 430 puta tjedno prema 26 europska odredišta. "Regionalno članstvo u savezu Star Alliance je dokaz za uspješan razvoj naše mlade zrakoplovne kompanije, pogotovo u godini kada obilježavamo našu 15. obljetnicu. Uvjereni smo da će naši putnici znati cijeniti dodatnu vrijednost koja za njih proizlazi iz članstva u savezu Star Alliance", objasnio je Ivan Mišetić, CEO Croatia Airlines.

Savez Star Alliance osnovan je kao prvo svjetsko udruženje zrakoplovnih kompanija. Cilj saveza je pružati putnicima globalnu mrežu destinacija i besprijekorni doživljaj putovanja. Članice Star Alliance su: Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Spanair, Thai Airways International, United Airlines, US Airways i VARIG Brazilian Airlines. Savez Star Alliance nudi više od 14.000 letova dnevno prema 755 destinacija u 133 zemalja diljem svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara