Adris grupa ulazi u medije: Zanimaju ih Novi list i Večernji list

Foto: vlada.hr (Arhiva)

ADRIS GRUPA spominje se u kuloarima kao ozbiljan interesent za kupnju dnevnika Novi list kao i za preuzimanje Dioki grupe, vlasnika Roberta Ježića koji se već tri mjeseca nalazi u pritvoru istražnog zatvora. 

Kako piše Business.hr u Diokiju su donijeli načelnu odluku o prodaji neoperativne imovine, što je u skladu s najavama iz Ježićeve kompanije da će se Dioki koncentrirati isključivo na temeljni biznis, a to je proizvodnja polimera. No, kako navodi ovaj zagrebački poslovni dnevnik financijska slika Novog lista koji je kupljen 2008. godine za 28 milijuna eura, kao i petrokemijske tvrtke danas je znatno lošija od one prije tri godine.

Diokiju nasušno treba svjež novac, a prodajom Novog lista sanirao bi se dio dugova, piše Business.hr dodajući da je prošlu godinu Dioki završio sa 239,15 milijuna kuna gubitka, što je 50 posto više od gubitka iz 2009. koji je iznosio 159,02 milijuna kuna.

Adris, navodno, već radi due diligence riječkog dnevnika, a paralelno razmatraju navodno i mogućnost ulaska u vlasništvo Večernjeg lista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara