Adris: Ne možemo podržati nagodbu, nije ni pravedna ni poštena

Adris: Ne možemo podržati nagodbu, nije ni pravedna ni poštena

IZ Adrisa su poručili da kako ne mogu podržati nagodbu vjerovnika Agrokora koja nije ni pravedna ni poštena, dodavši da će vrijeme pokazati koliko je takva nagodba u hrvatskom nacionalnom interesu.

"Uz sva naša nastojanja i želju da se postigne nagodba, Adris ne može podržati nagodbu vjerovnika koja nije ni pravedna ni poštena. Upitna je zakonitost cijelog postupka, a vrijeme će pokazati koliko je ovakva nagodba u hrvatskome nacionalnom interesu", kaže se u kratkoj izjavi Adrisa.

Privremeno vjerovničko vijeće danas je jednoglasno izglasalo nagodbu i ovlastilo vladinog povjerenika Fabrisa Peruška da je uputi na sud.

Da bi se nagodba počela primjenjivati, mora je amenovati Trgovački sud. 

Prije izglasavanja nagodbe, Peruško, njegova zamjenica Irena Weber te predstavnici Privremenog vjerovničkoga vijeća i Udruge dobavljač sastali su se u vladi s premijerom Andrejom Plenkovićem. 

Peruško je nakon sastanka izjavio da su premijera izvijestili o nagodbi, da sada idu održati sjednicu Privremenog vjerovničkog vijeća i nakon toga, ako sve prođe u redu, nagodba ide na ročište. 

Ministar Horvat nada se da neće biti pravosudnih repova, Marica Vidaković tvrdi da ima vremena za dogovor s Adrisom

Uoči sastanka u Banskim dvorima, odgovarajući na upit novinara, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat kazao je, između ostalog, da neće svi biti sretni i zadovoljni nagodbom, ali da ne očekuje "pravosudne repove".

"Hoće li baš svi biti sretni i zadovoljni - neće, ali smatram da radimo dobar posao i da će ova nagodba danas biti jedan novi početak za Agrokor", rekao je novinarima uoči sastanka u vladi. 

Upitan brine li se što će se dogoditi s Adris grupom s obzirom na to da nije pristao na nagodbu, Horvat je odgovorio da je siguran da su u posljednjih gotovo mjesec dana učinili sve što se tiče Agrama, Adrisa, Francka i Alce da im ponude maksimalno što je u ovom trenutku moguće. "Meni je žao što do jednog kompletnog dogovora nije došlo, ali što sad, idemo dalje", poručio je Horvat.

Na primjedbu novinara da bi se za cijelom pričom mogao "vući i pravosudni rep", Horvat je kazao da smatra da neće. "Bit će tu razgovora i dogovora i izvan ovog nagodbenog procesa tako da kompletni Agrokor nije sadržan samo u sklopu nagodbe, bit će tu u bankarskom sustavu razno-raznih dogovora i bit će sigurno i bolje od onoga što će se danas potpisati", poručio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.  

Marica Vidaković, prokuristica Kraša i predstavnica srednjih i velikih dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću, izjavila je i da ima vremena za dogovor s Adrisom, izrazivši mišljenje da će se i to riješiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara