Afganistan: Ratni vođe prihvatili Karzaijev ukaz

DVOJICA najvažnijih afganistanskih regionalnih čelnika prihvatili su ukaz predsjednika Hamida Karzaija kojim se zabranjuje obavljanje više civilnih i vojnih dužnosti, izvijestili su utorak službeni izvori.

Predsjedničkim se ukazom određuje ´odvajanje civilnih i vojnih poslova´ te se ukida niz mjesta regionalnih vojnih zapovjedništava na kojima su se uglavnom nalazili lokalni ratni zapovjednici.

´Poslušat ćemo sve odluke i naredbe središnje vlade´, izjavio je glasnovornik guvernera Kandahara Gul Age. Ocijenivši predsjednički ukaz ´dobrom odlukom za stabilnost i budućnost Afganistana´ on je kazao kako će Gul Aga i dalje ostati na dužnosti guvernera kao civilnoj službi, dok će u pogledu vojnih dužnosti poslušati vladinu odredbu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki dužnosnik Abdul Rashid Dostam, zamjenik ministra obrane pod čijom je kontrolom nekoliko pokrajina na sjeveru zemlje, a koji nema titulu guvernera, također je prihvatio predsjednikov ukaz, izvijestio je njegov glasnogovornik Sayed Nurulah Agah.

´Naravno, prihvaćamo ukaz središnje vlade. Čelnici sjevernog dijela zemlje sastali su se i raspravljaju o ukazu. Još je rano za njihov odgovor´, rekao je. Novinari u utorak nisu uspjeli doći do guvernera Herata i ujedno trećeg najvažnijeg ratnog vođe Ismaila Khana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara