Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja istražuje tko je pravi vlasnik tjednika Nacional

Foto: Nacional

AGENCIJA ZA ZAŠTITU TRŽIŠNOG NATJECANJA (AZTN) provjerava navode tko je zapravo pravi vlasnik tjednika Nacional, a kako nam je potvrdio švicarski odvjetnik Haarald von Seefried AZTN je zatražio dokumentaciju o preuzimanju tjednika, a postavljeno mu je i pitanje stoji li Stanko Subotić Cane iza njega.

Podsjetimo, sredinom prosinca izdavač Nacionala NCL Media grupa objavila je kako ima novog većinskog vlasnika, a na Nacionalovim stranicama objavljeno je da je NCL grupu preuzeo Harald von Seefried, koji kontrolira švicarski Media Holding.

Vrlo brzo nakon te objave neki hrvatski i srpski mediji objavili su kako bi iza Seefrieda mogao stajati Stanko Subotić Cane. Seefried je u posebnom priopćenju negirao te optužbe dodajući kako je investirao u vlastito ime, dok je Subotić Cane također rekao kako ni ne poznaje Seefrieda. No država je, u ovom slučaju, odlučila reagirati.

Seefried: Moj odgovor je zadovoljio AZTN

Seefried je potvrdio interes za vlasničku strukturu kao i da je dobio upit za Stanka Subotića Caneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Primili smo pitanje i odmah dali odgovor koji je bio posve jasan i zadovoljio je Agenciju ZTN", rekao je Seefried za Index dodajući da nije bilo nikakvih problema AZTN-om te da je sve bilo "profesionalno i bez ikakvog pritiska na Nacional".

No, u AZTN-u unatoč takvoj tvrdnji Seefrieda kažu nam kako nisu još uvijek zaprimili svu dokumentaciju te da proces provjere i dalje traje. Dok proces traje ne mogu davati bilo kakve detalje oko ovog slučaja.

AZTN: Prije potpune prijave nema izjava

"AZTN prije zaprimanja potpune prijave namjere provedbe koncentracije te provedbe postupka ocjene dopuštenosti koncentracije ne može davati izjave o sadržaju prijave te ocjene o dopuštenosti takve koncentracije, odnosno davati detaljne informacije o predmetu ocjene koncentracije navedenih poduzetnika dok je postupak u tijeku", rekli su nam u AZTN-u.

Potvrdili su nam da su već prije zaprimili prijavu namjere provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem kontrole od strane poduzetnika MEDIA HOLDING BETEILIGUNGS AG, sa sjedištem u Švicarskoj nad poduzetnikom NAXOS MEDIEN BETEILIGUNGEN GmbH sa sjedištem u Austriji, no čini se da još nešto nedostaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara