Agent FBI-a otpušten zbog kritiziranja Trumpa

Agent FBI-a otpušten zbog kritiziranja Trumpa
Foto: EPA

PETER Strzok, agent koji se našao pod pritiskom republikanaca zbog slanja poruka koje su ocrnjivale Donalda Trumpa tijekom predsjedničke kampanje, otpušten je iz FBI-a prošlog petka, rekao je danas njegov odvjetnik.

Treći otpušteni FBI-evac

Strzok je treći visoko rangirani dužnosnik FBI-a koji je otpušten za Trumpove administracije, uključujući i bivšeg šefa Jamesa Comeyja. Aitan Goelman, Strzokov odvjetnik, izjavio je da je zamjenik ravnatelja FBI-a David Bowdich donio odluku o otpuštanju njegova klijenta.

Odluka je, dodao je Goelman, u sukobu s preporukom FBI-evog Ureda za profesionalnu odgovornost koja predlaže suspenziju na 60 dana i udaljavanje Strzoka od njegovih nadzornih odgovornosti.

Odluka o otpuštanju specijalnog agenta Strzoka nije samo odmak od uobičajene prakse Agencije, već je u suprotnosti sa svjedočenjem ravnatelja FBI-a Christophera Wraya pred Kongresom i njegovim jamstvima da FBI namjerava slijediti uobičajenu proceduru u ovom i svim slučajevima vezanim za osoblje, rekao je Goelman.

"Popis loših igrača postaje sve duži i duži"

Trump se oglasio na Twitteru nedugo nakon vijesti o otpuštanju.

"Agent Peter Strzok upravo je otpušten iz FBI-a - konačno", napisao je. "Popis loših igrača u FBI-u i Ministarstvu pravosuđa SAD-a postaje sve duži i duži", dodao je Trump.

Goelman je kazao da je otpuštanje njegova klijenta politički motivirano i da njegove poruke predstavljaju politički govor koji štiti Prvi amandman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara