Agent FBI-a prilikom hvatanja razbojnika slučajno ubio kolegu

SMRT agenta FBI-a koji je ustrijeljen u četvrtak kada je tim njegovih kolega izvodio akciju hvatanja trojice naoružanih razbojnika, možda je rezultat slučajnosti u kojoj ga je ustrijelio njegov kolega.

Savezni istražni ured (FBI) priopćio je kako je 52-godišnji Barry Lee Bush smrtno stradao prilikom konfrontacije FBI-jevih agenata s trojicom muškaraca za koje se opravdano sumnjalo da su odgovorni za seriju oružanih pljački banaka.

U akciji u kojoj je Bush stradao dvojica sumnjivaca su uhićena, dok je treći pobjegao u šumu.

Prema prvim podacima, Barry Lee Bush je smrtno stradao zbog slučajnog opaljenja vatrenog oružja drugog FBI-jeva agenta u dinamičnom trenutku hvatanja sumnjivca, doznaje se iz službenog priopćenja FBI-a.

Iz Bushevog matičnog ureda u Newarku doznaje se kako osumnjičenici prilikom uhićenja nisu pucali iz svojih oružja, dviju jurišnih pušaka i pištolja. Isti izvor odbio je govoriti o količini ispaljenih metaka, te o okolnostima koje su dovele do pucnja fatalnog za njihovog kolegu.

Agenti su u akciju stupili nakon pomnog praćenja skupine muškaraca osumnjičenih za najmanje četiri oružane pljačke banke. U dva su slučaja razbojnici pucali iz vatrenog oružja za vrijeme dok su se nalazili u bankama.

Akcija hvatanja razbojnika pokrenuta je nakon dojave o pljački PNC banke u Readingtonu u kojoj je bilo i pucnjave, ali pri tom nije bilo stradalih. FBI-jev tim osumnjičene je pronašao nedaleko banke koju su pljačkali.

28-godišnji Wilfredo Berrios i 21-godišnji Michael Cruz uhvaćeni su na mjestu događaja, dok je treći osumnjičeni za kojeg se pretpostavlja da se radi o 22-godišnjem Franciscu Herrera-Genaou, pobjegao u obližnju šumu. Za njim je organizirana policijska potraga.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara