Ahmadinedžad: Pravo rješenje sukoba je "likvidacija" Izraela

IRANSKI predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u četvrtak da je pravo rješenje za sukob između Izraela i libanonskog Hezbollaha "likvidacija" židovske države, zatraživši trenutačni prekid vatre, javlja agencija Isna.

"Premda je pravo rješenje sukoba uništenje cionističkog režima, prije toga mora doći do trenutačnog prekida vatre", rekao je iranski predsjednik u svom govoru na samitu izvršnog odbora Organizacije islamske konferencije (OIC) koji se održava u Maleziji.

Iranski predsjednik, čija zemlja podupire libanonski šijitski Hezbollah, u više je navrata pozivao na uništenje izraelskog režima koji je nazvao "tumorom".

Izrael je "nezakoniti režim i nema zakonske osnove za njegovo postojanje", rekao je, optuživši Sjedinjene Države da koriste Izrael kako bi kontrolirale Bliski istok i njegova naftna bogatstva.

Ahmadinedžad je odbacio prijedlog o raspoređivanju međunarodnih snaga duži izraelsko-libanonske granice radi razdvajanja sukobljenih strana.

Reagirajući na te izjave službeni predstavnik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Mark Regev rekao je: "Cilj naše operacije u Libanonu je neutralizirati produženu ruku Irana, Hezbollah, koji je njegovo sredstvo za provedbu ekstremističkih planova. Udarac Hezbollahu je udarac iranskim interesima i svim ekstremnim snagama džihada u regiji."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara