AKCIJA FORTIS Preprodavali velike količine marihuane i amfetamina, uhićeno devet osoba

AKCIJA FORTIS Preprodavali velike količine marihuane i amfetamina, uhićeno devet osoba

fOTO: mup

POLICIJSKI službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko- neretvanske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo privođenjem ukupno devet hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćili su iz policije.

Osam osumnjičenih privedeno je tijekom današnjeg dana na području Dubrovnika u sklopu operativne akcije Fortis i protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku biti podnesene kaznene prijave za preko 80 kaznenih djela, dok će protiv kupaca biti podneseno 10 prekršajnih prijava iz oblasti zlouporabe droga."Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su trojica osumnjičenih u dobi od 24, 44 i 33 godine, djelujući samostalno, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, posljednja četiri mjeseca nabavljali veće količine marihuane i amfetamina koju drogu su potom, u količinama od 1 do 50 g marihuane i 1 do 5 g amfetamina prodavali većem broju konzumenata s područja Dubrovnika i okolice.

Pretragom njihovih stanova pronađena je veća količina marihuane koja je najvećim dijelom bila pakirana za prodaju u tzv. „pizeve“, zatim manja količina amfetamina, digitalne vage, vatreno oružje i novac.

Spomenuti trojac će tijekom večernjih sati, uz kaznene prijave, biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ostalih pet sumnjiče se za posredovanje u preprodaji ili omogućavanje trošenja droga, a koju drogu su prethodno nabavljali od spomenutih 24-godišnjaka i 44-godišnjaka i protiv njih se u redovnoj proceduri podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Deveti osumnjičeni je uhićen 24. svibnja ove godine prilikom preuzimanja pošiljke od 250 g amfetamina koju je naručio putem ilegalnih internetskih stranica tzv. „dark weba“, kada je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara