Akcija "Ipsilon": Uhićen Dražen Golemović, desna ruka ubijenog Vjeke Sliška

Akcija "Ipsilon": Uhićen Dražen Golemović, desna ruka ubijenog Vjeke Sliška

OPSEŽNOM akcijom MUP-a, USKOK-a i Ministarstva financija uhićen je Dražen Golemović, desna ruka ubijenog Vjeke Sliška, a zajedno s njim na kriminalističku obradu je privedeno još desetak osoba.

Kako javlja Večernji list, pripadnici interventne policije okupili su se istodobno na nekoliko lokacija u Istri, među kojima je i Golemovićeva vila u Poreču, te oko 6:30 krenuli u akciju. Među privedenima su i djelatnici policije iz Poreča, a svi su osumnjičeni da su počinili više kaznenih odavanja službene tajne, nuđenja i davanja mita, pogodovanja pa čak i storniranja kaznenih prijava.

Akcija "Ipsilon" dugo se pripremala, a pod posebnom su prismotrom bili djelatnici MUP-a, carine, državne uprave i porezne uprave koji su bili bliski s Golemovićem. Kako piše Večernji list, istraga je pokazala da je mnoge od njih Golemović plaćao za "savjetničke usluge". Plan za provedbu akcije "Ipsilon" napravljen je u Zagrebu i dugo držan u strogoj tajnosti, a provedba je pripala Policijskoj upravi u Puli. Još uvijek nije poznato jesu li policajci nešto pronašli prilikom pretresa domova uhićenog Golemovića, policajaca, visokopozicioniranih osoba iz financijske policije i državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Golemović "proslavio" se kao Sliškova desna ruka, a nakon njegove smrti oženio je Sliškovu udovicu Danijelu s kojom danas ima četvero djece, a zajedno se brinu i za dvoje djece koje je ona imala sa Sliškom. U Poreč su se zajedno preselili nakon što je izbio sukob oko raspodjele Sliškove imovine. Službeno se predstavljao kao poduzetnik koji gradi luksuzne vile u Istri za strane investitore, a bavio se i ugostiteljstvom. Golemović je u dobrim odnosima s lokalnim političarima u Istri, a bio je i prijatelj Ive Pulanića na čijem je sprovodu viđen.

J.C.
Foto: Barkun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara