"Ako može tata, mogu je i ja tući": Novi detalji slučaja trgovine ljudima koji je šokirao Poreč

"Ako može tata, mogu je i ja tući": Novi detalji slučaja trgovine ljudima koji je šokirao Poreč

Foto: 123rf

31-godišnji Vjeran Š. iz Poreča nalazi se u pritvoru u Puli jer je 43-godišnju djelatnicu iz Slavonije držao zatočenu u središtu grada, u neprimjerenim uvjetima i zaključanu, piše Glas Istre.

Slavonka se na ulici pojavljivala u modricama, neuglednom izdanju, izmorena i izmrcvarena. Susjedi su mislili da je narkomanka.

Vjeran Š. ženu je maltretirao psihički i fizički.

"Ako može tata, mogu je i ja tući", odgovorilo je susjedu dijete 31-godišnjaka na pitanje o tome zašto i ono tuče 43-godišnjakinju.

Prema iskazima susjeda, Vjeran Š. i njegova obitelji prošle se godine doselila iz Zadra, u Pasageu su iznajmili lokal i dali mu ime Franšiza. Žena iz Slavonije je od početka bila s njima i radila je sve potrebne poslove u lokalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je lokal zatvoren, a Vjeran Š. je poslovanje premjestio na kat iste zgrade - pokrenuo je posao kuhanja marendi, koje je upravo 43-godišnja Slavonka raznosila po Poreču.

Žena je teško ozlijeđena

PU istarska se o svemu jučer očitovala priopćenjem.

> Trgovanje ljudima u Istri: Muškarac zatočio 43-godišnjakinju u skladištu pa je zlostavljao

"Muškarca se sumnjiči da je početkom 2015. godine, u svom ugostiteljskom objektu na porečkom području, zaposlio 43-godišnjakinju, koja je bila bez sredstava za život i smještaja, no pritom joj za taj rad nije isplaćivao naknadu, nego joj je povremeno davao manje količine novca i druge predmete, javlja PU istarska.

Osumnjičeni je ženu smjestio u skladišnu prostoriju, gdje je spavala u neprimjerenim uvjetima, držao je pod nadzorom njene komunikacijske uređaje i povremeno je zaključavao u navedenu prostoriju, a u slučajevima kada je pogriješila u radu, zlostavljao ju je psihički i fizički, pri čemu ju je teško ozlijedio.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 23. srpnja u poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske", naveli su.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara