"Ako ne pustite Glavaša, svi ćete letjeti u zrak!"

NINOSLAV LJUBOJEVIĆ, predsjednik Županijskog suda u Osijeku, zaprimio je ovog tjedna prijeteće pismo u kojem stoji da će, ukoliko Branimira Glavaša ne puste iz pritvora, on i njegovi suci "letjeti u zrak".

 Rožac: Prijetnju nismo shvatili pretjerano ozbiljno

Glavašev odvjetnik Ante Madunić rekao je za Index kako smatra da je prijetnju poslala osoba koja Glavašu želi nanijeti štetu.

"Očigledno je tko ima koristi od ovakvog postupanja. To sigurno nije napravio nitko tko Branimiru Glavašu želi dobro. Tu bi osobu trebalo pronaći što prije, iako u to sumnjam. Unatoč svemu, sudovi bi trebali nastaviti raditi svoj posao i ne dopuštati da prijetnja utječe na njihov rad." - rekao nam je Madunić.

Drugi Glavašev odvjetnik Marko Dumančić rekao nam je da prijetnju ne želi komentirati.

Šef smjene osječkog OKC-a rekao je da nam "o prijetnji ne može ništa reći" te nas pitao "otkuda nam ta informacija", iako su drugi mediji objavili kako je prijeteće pismo predano PU osječko-baranjskoj, koja radi na utvrđivanju identiteta anonimnog pošiljatelja.

Prijeteća poruka navodno sadrži svega jednu rečenicu prijetećeg sadržaja: "Ako ne pustiš iz pritvora Branimira Glavaša, ti i tvoje sudije letjet ćete u zrak". 

Glavaš je ponovno pritvoren 17. travnja, na temelju odluke Izvanraspravnog vijeća osječkog Županijskog suda, na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva, koje je dan ranije podiglo optužnicu protiv Glavaša i ostalih šest okrivljenika u tzv. slučaju "selotejp", te se nalazi u osječkom zatvoru.

U petak je Vrhovni sud RH ukinuo rješenje Županijskog suda u Osijeku o produljenju pritvora osumnjičenima za ubojstva srpskih civila iz slučaja "garaža", te odredio pritvaranje Branimira Glavaša, kao prvoosumnjičenog u tom postupku. Unatoč ukidanju rješenja,  osumnjičenici ostaju u pritvoru osječkog Okružnog zatvora do nove odluke Izvanraspravnog vijeća.

V.Š./I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara