"Ako se SDP odluči za mene kao kandidata za premijera, prihvatit ću to"

PREMA rezultatima istraživanja Promocije Plus Ljubo Jurčić na trećem je mjestu ljestvice najpoželjnijih kandidata za premijera s 15,3 posto glasova, iako još nije potvrđen kao kandidat SDP-a niti je član stranke.

No, činjenica da Ljubo Jurčić nije član stranke uskoro bi se mogla promijeniti. Kao što je i najavljivao Jurčić je u razgovoru za Index potvrdio kako će najvjerojatnije postati članom SDP-a te da će pitanje oko njegovog ulaska u stranku biti riješeno ovaj mjesec. Veliki učinak na njegovu odluku ima prihvaćena gospodarska strategija čiji je on autor.

"Ja radim po planu koji je prije određen i dogovoren, i sad vjerojatno slijedi korak da ću malo dublje ući u politiku" - rekao nam je Jurčić dodajući kako nema nikakav poseban razlog što se dosad nije priključio SDP-u dodajući kako članstvo u stranci zahtijeva aktivan rad, a on zbog svojih stručnih obaveza dosad, ne bi stizao i jedno i drugo kvalitetno obavljati.

Na upit je li razmišljao o premijerskoj fotelji te je li s kim iz SDP-a razgovarao o tome, Jurčić kaže kako nije ni s kim razgovarao o toj mogućnosti, te da čak nije niti razmišljao o tome. "SDP mora odlučiti tko će biti njihov kandidat. Ako se odluče za mene ja ću to prihvatiti" - rekao je Jurčić za Index.

Jurčića smo pitali i kako komentira rezultate istraživanja te smatra li da će istraživanje utjecati na odluku o tome tko će biti SDP-ov kandidat za premijera.

"Nemam neki poseban komentar. To je vjerojatno osjećaj javnosti nakon ovih istupa u javnosti i medijima oko prezentacije gospodarskog programa i mojih stavova." - kratko je odgovorio saborski zastupnik.

Na upit je li u kontaktu s Račanom, Jurčić je kazao kako se s predsjednikom SDP-a vidio dan prije nego što je Račan otišao u bolnicu, te da je od tada u kontaktu s ljudima koji su oko njega.

Spomenimo još kako su na prvom i drugom mjestu istraživanja Promocije Plus provedenog na 1300 ispitanika Ivo Sanader s 20.3 posto glasova, te Radimir Čačić s 19,7 posto glasova, dok je SDP-ovka Željka Antunović tek na petom mjestu sa samo 7,3 posto glasova, što je duplo manje od Jurčića, prenosi HRT.

Prema istraživanju, što se tiče stranaka bitnijih promjena nema. HDZ je dobio 24 posto glasova, SDP 23,4 posto, dok je HNS treći sa 10 posto glasova. HDZ i SDP imaju nešto lošiji rejting u odnosu na prijašnje rezultate.

A.H.
Foto: Sandro Lendler

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara