"Ako umjesto `u` stavite `e` vidjet ćete zašto sam rekao `Jubitu`"

MINISTAR unutarnjih poslova Ivica Kirin u opsežnom intervjuu za tjednik Globus, između ostalog se osvrnuo na lapsuse zbog kojih ga se često proziva, SDP te Thompsonovo pjevanje.

"Brzo govorim, a očito još brže razmišljam"

Najmlađi ministar u Sanaderovoj Vladi je prozivanje zbog lapsusa nazvao "velikim i novim iskustvom jer ga napadaju sa svih strana, a nema se načina braniti" te dodao kako su u sličnoj situaciji bili i Bush, Schwarzenegger, Sarkozy, ali i još neki domaći političari.

"Svaki dan pratim sve portale, pa tako i You Tube, gdje se stavljaju klipovi naših političara, ali i svih ostalih, i susrećem se s tim. Nitko nije nedodirljiv", odgovorio je Kirin na Globusov upit koliko je puta pregledao serijal "Kiro prosviro".

Kirin je rekao kako je riječ o lapsusima, a ne o tome da ne zna značenje nekih riječi. "Svjestan sam da mi je mana što brzo govorim, a očito još brže razmišljam, pa nastavak rečenice često objašnjavam rukama", zaključio je ministar.

"Rekao sam `Majstori s Jubitua`. Ako umjesto slova `u` stavite slovo `e`, vidjet ćete što je bio smisao te riječi", rekao je Kirin objašnjavajući kako "Jubitu" nije bio lapsus. "To sam dakle namjerno tako rekao, jer mi se to u tom trenutku činilo kao fora", ponovio je još jednom Kirin. Da bi cijelu naciju uvjerio kako se stvarno razumije u računala, Kiro je krenuo i u nabrajanje svih modela računala kojima se tijekom života imao priliku koristiti.

"SDP Tuđmana ne voli samo zato što je osnivač HDZ-a"

Ministar Kirin se osvrnuo i na najveću HDZ-ovu konkurenciju - SDP te novog predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. "Zoran Milanović govori da je u ovoj Vladi jedan autokrat, a da su svi ostali ministri bezveznjaci", rekao je Kirin te poručio SDP-u da su "oni bezveznjaci koji čak nemaju ni vođu".

Prema Kirinovim riječima, Milanović je "već dokazao da je neozbiljan političar". "On govori kao da mu je 100 godina, kao da ima dugogodišnji staž u Partiji, pa kaže da više voli Tita od Tuđmana. Kao da je Tito njemu nešto značio, a prvoga hrvatskog predsjednika oni ne vole samo zato što je osnivač HDZ-a", izjavio je Kirin.

"U Thompsonovim pjesmama se osjeća pozitivan nacionalni naboj"

"Slušam i Thompsona i sve druge pjevače. Za mene je pozitivan nacionalni naboj koji se osjeća u njegovim pjesmama i zato me boli kad pojedinci pokušavaju njegove poklonike prikazati kao fašiste i maloumnike ili kad nedozreli pojedinci dolaze na njegove koncerte s fašističkim obilježjima", rekao je Kirin.

Ministar je dodao kako je "protiv veličanja ustaštva, jer to nam uopće ne treba" te kako smatra da je "naša prava povijest počela 1990. godine, s hrvatskim braniteljima, kada su se djeca ustaša i partizana zajedno pod jednom kapom borila za Hrvatsku".

I.M.
Foto: B.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara