Ako vam je stalo do otoka, obale i plaža bit ćete sutra na Markovu trgu

Ako vam je stalo do otoka, obale i plaža bit ćete sutra na Markovu trgu

Foto:Pokret otoka

"ŽELIMO sačuvati javno dobro i zajedno sudjelovati u daljnjim odlukama o koncesioniranju!", stoji u zahtjevu organizatora "Pokret otoka" koji nakon današnjih protestnih okupljanja za sutra organiziraju prosvjed na Markovu trgu pod nazivom "Vratimo Zakon o koncesijama na javnu raspravu".

Prosvjed počinje sutra na Markovu trgu u 8 i 30 sati, a poželjne su opreme za plažu.

Naime, ova je skupina saborskim zastupnicima dostavila amandmane na Zakon o koncesijama, no na žalost sjednica Sabora završila je, kako kažu nedorečeno i bez daljnjeg komentara predlagatelja ovog Zakona i uvažavanja mišljenja javnosti.

"Svojim smo nastojanjima, medijskim istupima i podrškom Saborskih zastupnika bili jasni te zahtijevali vraćanje Zakona na treće čitanje i uključivanje javnosti u daljnju raspravu. Želimo sačuvati javno dobro i zajedno sudjelovati u daljnjim odlukama o koncesioniranju", navodi se u zahtjevima.

U akciji "Čujete li svoje otoke, svoju obalu?" sudjelovali su danas Cres, Rab, Silba, Mali Lošinj, Zlarin, Prvić, Šolta, Vis, Hvar, Brač, Korčula, Biševo, Makarska, Trogir, Split, Dubrovnik...

"Ponesite opremu za plažu - šugamane, šešire, balune, karte, knjige i pošaljimo jasnu i glasnu poruku: Vratimo Zakon o koncesijama na javnu raspravu!", stoji u pozivu organizatora.

Ministar financija koji se proslavio izjavama kako nema krize u Agrokoru i zbog kojeg je došlo do raskola u Vladi HDZ-a i MOST-a rekao je danas da nema potrebe za javnom raspravom oko Zakona o koncesijama te da su postigli visoku razinu usuglašenosti.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara