Ako žele besplatan obrok, azilanti u Cardiffu moraju nositi narukvice u boji

Ako žele besplatan obrok, azilanti u Cardiffu moraju nositi narukvice u boji

Foto: FAH

PODUZEĆE koje je partner britanskog ministarstva unutarnjih poslova našlo se na udaru kritike u Velikoj Britaniji jer je nametnulo azilantima nošenje obavezne narukvice u boji kako bi dobili humanitarnu pomoć.

Tu je odredbu uveo Clearsprings, tvrtka koja upravlja prihvatnim centrom za podnositelje zahtjeva za azilom u Cardiffu, u Walesu.

Konkretno, izbjeglice da bi mogle dobiti besplatan obrok moraju nositi crvenu narukvicu, zorno pokazuje fotografija objavljena u The Guardianu, koji je otkrio aferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Clearsprings je objasnio britanskom dnevniku da je uveo tu mjeru kako bi olakšao razvrstavanje osoba koje imaju pravo na tu pomoć u hrani i ostalih osoba zbog velikog povećanja broja podnositelja zahtjeva za azilom.

No, te su narukvice izazvale ljutnju organizacija i lokalnih zastupnika koji su osudili stigmatizaciju migranata te bi to pitanje trebalo u ponedjeljak biti tema na raspravi pred parlamentom u Westminsteru.

"To podsjeća na nacistički režim", izjavila je Hannah Wharf, dužnosnica Velškog vijeća za izbjeglice.

Jo Stevens, laburistička zastupnica Cardiffa, napisala je na Twitteru da je "razgovarala" s dužnosnikom Clearspringsa te uvjerava da će obavezno nošenje narukvica "prestati sutra (u ponedjeljak)".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara