Aktivisti usprkos kiši i hladnoći i noćas čuvali Varšavsku

Tekst: J.Š.
Foto: Mišo Lišanin (Cropix)

AKTIVISTI koji iz noći u noć dežuraju u Varšavskoj ulici, noćas su se od kiše skrivali stavljajući preko razvaljene Horvatinčićeve ograde plastiku. Taj ih je improvizirani šator djelomično zaštitio i od natprosječno niskih temperatura za ovo doba godine.

Noć je s njima u dežurstvu provela i glumica i aktivistica Urša Raukar. Ona je jučer, zajedno s aktivistima Tomislavom Tomašević i Teodorom Celakovskim, tijekom prosvjeda pozvala sve građane da im pripomognu u obrani Varšavske dobrovoljno se prijavljujući za noćna dežurstva.

Podsjetimo, jučer je nekoliko tisuća građana grada Zagreba u mirnom prosvjednom maršu zatražilo od gradonačelnika Milana Bandića da da ostavu zbog, kako su kazali, štetnih ugovora koje je sklapao nauštrb javnog interesa. Okupljeni su Bandiću u tu svrhu donijeli kofere kako bi mogao spakirati svoje stvari, a jedan su mu složili i za Remetinec. U njemu su osim četkice za zube, britvice i sličnih potrepština priložili i igricu "Čovječe, ne ljuti se".

> Remetinec te čeka: Pogledajte što su Bandiću prosvjednici spakirali u kofer

Prosvjed je pratilo jako policijsko osiguranje, no sve je prošlo bez ikakvih izgreda. Između četiri i pet tisuća ljudi, praćenih bubnjarima, pred zgradom DORH-a i pred Gradskim poglavarstvom zapjevalo je i prepjev pjesme "Zagreb te zove".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara