Al-Arabija emitirala novu Saddamovu poruku

Al-Arabija emitirala novu Saddamovu poruku

TELEVIZIJA Al-Arabija sa sjedištem u Dubaiju u nedjelju je emitirala novu audiosnimku, za koju tvrdi da je glas Sadama Huseina koji poziva Iračane na sveti rat protiv okupacijskih snaga i upozorava na daljnja stradanja američkih vojnika.

U poruci upućenoj prigodom muslimanskog blagdana ramazana glas koji nalikuje Huseinovom tvrdi da su okupacijske snage u Iraku u "bezizlaznoj situaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Podlaci su se doveli u bezizlaznu situaciju u Iraku nakon što su mislili da će" pokretanje napada na Irak za njih "biti tek šetnja", kaže glas za koji se pretpostavlja da je Sadamov.

"Boriti se protiv njih.. legitimna je, domoljubna i humanitarna dužnost a okupatori nemaju druge šanse no da kao gubitnici napuste našu državu Irak, zemlju Arapa i islama", kaže se u poruci.

"Put džihada i otpora najbolji je put pod božjim vodstvom za ljudski narod i povijest, i jedini je put koji će jamčiti protjerivanje tiranskih stranih snaga iz naše zemlje te vratiti punu slobodu i suverenost našem narodu u našoj zemlji", kaže se u prigodnoj blagdanskoj poruci koja se pripisuje svrgnutom iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara