Alicia Keys "pogubna" za računala

LJUDI koji zlonamjerno koriste Internet našli su novi način distribucije zloćudnog programerskog koda, naime, na nekoliko stranica MySpacea instaliran je nekakav oblik malwarea, izvještavaju sigurnosni stručnjaci.

Stranicu na MySpaceu popularne Alicie Keys te nekoliko neimenovanih škotskih i francuskih glazbenika stručnjaci kompanije Exploit Prevention Labs označili su kao opasnu za posjetitelje. Softversko rješenje stručnjaka, LinkScanner Pro, prepoznalo je na njihovim stranicama nekakav oblik zloćudnog računalnog koda.

Posjetitelji spomenutih stranica poznatih zvijezda ugroženi su jer se na njihovo računalo pokušava pri posjeti instalirati neki oblik malwarea. Ako je računalo posjetitelja zaštićeno najnovijim firewallom i antivirusom pojavljuje se pop-up prozor koji obavještava da se mora instalirati lažni kodek kako bi bili u mogućnosti pregledati potpuni sadržaj stranice.

Kako se zlonamjerni kod pojavio na nekoliko različitih stranica, najčešće poznatih glazbenika, stručnjaci Exploit Prevention Labsa pretpostavljaju kako se radi o hakerskom zlonamjernom uplitanju u sadržaj tih stranica.


V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara