Alijansa za građansku hrvatsku i ASH kritiziraju Ivu Banca i vlast

ČELNICI Alijanse za građansku Hrvatsku i Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) izrazili su na današnjoj konferenciji za novinare duboko neslaganje s političkim događajima zadnjih dana, a posebno s imenovanjem predsjednika LS-a Ive Banca ministrom zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Predsjednik Alijanse za građansku Hrvatsku Ivan Grubišić izjavio je kako je javnost sablažnjena slučajem Bančeva imenovanja za ministra ekologije, jer taj dosadašnji liberalni autoritet sam kaže da nije ekološki stručnjak, što dokazuje da je "svoj ugled prodao za fotelju".

Račan je ostao dobar političar, ali loš premijer, jer i dalje imenuje nestručnjake u Vladu, a zabrinjava što i Sabor bez pogovora glasa za takvog ministra, ističe Grubišić.

Time je učinjen "politikocid" pa stoga vrhove političkih stranaka treba "deratizirati" i obaviti asanaciju političkog terena na kojem su, kaže Grubišić, zavladali "zakoni najstarijeg zanata".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grubišić, predsjednik ASH Zlatko Klarić, predsjednik splitskog ASH Mate Buljubašić i umirovljeni general Ivan Jelić, kao predstavnik dijela braniteljskih udruga, također su kritizirali izmjene Zakona o radu koje razvlašćuju radnike i brisanje nezaposlenih s burze rada umjesto njihova zapošljavanja.

Kritizirali su i gradnju poticajnih stanova na račun mladih, najavljeno uvođenje verbalnog delikta za novinare, donošenje Zakona o sukobu interesa bez javne rasprave, te niz drugih postupaka "potrošenih političara", koji pokazuju da su izbori 1990. i 2000. godine bili dogovoreni, kako bi jedni te isti bili stalno na vlasti.

Alijansa će uz potporu brojnih udruga na sljedećim izborima pokušati ohrabriti snage koje su za izgradnju građanske, demokratske, pravne i moralne Hrvatske, koje je dodatno demoralizirao "slučaj Banac", pa ne čudi što polovica birača ne želi izaći na izbore, rekao je Grubišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara