Al-Jazeera tvrdi da SAD "prijeti" medijima u Iraku

NAKON što su TV postaje Al-Jazeera i AlArabiya došle pod udar kritika američkih dužnosnika, katarska satelitska televizija je optužila koalicijske snage da prijete medijima koji pokrivaju događaje u Iraku.

Glasnogovornik američke vojske, brigadni general Mark Kimmitt, u ponedjeljak je katarsku Al-Jazeeru i Al-Arabiyu, sa sjedištem u Dubaiju, nazvao "protukoalicijskim medijima", savjetujući gledateljima da promijene televizijski kanal.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Al-Jazeera odbacuje takve optužbe i smatra ih prijetnjom pravu medija da pokrivaju stvarnost u Iraku takvu kakva jest, usred vrlo teške i složene situacije na terenu. Radi se o neopravdanom pritisku na medije", kaže se u priopćenju katarske televizije.

Odgovarajući na ubojstvo četvorice marinaca 31. ožujka u Falluji, američke su snage, tvrde liječnici u bolnici u tom gradu, ubili preko 600 ljudi, dok su neki mediji govorili i o 800 ubijenih. Spomenute televizije su objavile snimke velikog broja žena i djece koji su pali kao žrtve američke odmazde. Američke su snage uoprno tvrdile da među poginulima nema civila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara