Al-Qaida objavila novu snimku u kojoj se obrušila na Obamu

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

POVODOM obljetnice napada na SAD, teroristička skupina al-Qaida je objavila još jedan u nizu video uradaka. Ovaj put se radi o 106-minutnom zapisu imena "Zapad i mračni tunel" u kojem objavljuju da će muslimanski svijet "srušiti vladavinu" američkog predsjednika Baracka Obame.

Na snimci koja nalikuje dokumentarnom filmu, al-Qaidini dužnosnici komentiraju događaje koji su obilježili proteklu godinu, poput američkih predsjedničkih izbora, globalne financijske krize i muslimanskom pokretu diljem svijeta.

"Amerika ima novog licemjera"

Drugi čovjek al-Qaide Ayman al-Zawahiri na snimci kaže da "Amerika sad ima novog licemjera. Osmjehuje nam se, a udara nas istim oružjem kao i Bush." U obraćanju američkom predsjedniku Obami, al-Zawahiri poručuje da je "božja volja da (Obamin) kraj bude u rukama muslimanskog naroda", te da će svijet nakon toga biti oslobođen američkih laži i zločina, prenosi Associated Press.

Amerikanac Adam Gadahn, koji se nakon pristupanja islamu preimenovao u Azzam al-Amriki i pristupio al-Qaidi također n a snimci komentira Obamin izbor. "Pitanje je hoće li Obama i njegova stranka učiti na prethodnikovim greškama ili će ih ponavljati dok ne napuste položaj osramoćeni i poniženi."

Analitičari smatraju da je ovaj video odgovor na rastuću popularnost američkog predsjednika na Bliskom istoku, posebice nakon njegovog govora iz Kaira upućenog muslimanima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara