Al-Zawahiri prijeti Libiji oružanim napadima

AYMAN AL-ZAWAHIRI, drugi čovjek al-Qa'ide, u novoj je izjavi oštro iskritizirao libijskog predsjednika Gadafija, optužujući ga da je neprijatelj islama te je zaprijetio novim valom napada na Libiju zbog njenih poboljšanih odnosa sa SAD-om, prenosi CNN.

U snimci nazvanoj "Jedinstvo činova", al-Zawahiri je, između ostalog, izvijestio kako se Libijska islamska borbena skupina pridružila  al-Qa'idi.

"Islamska nacija je svjedok blagoslovljenom koraku... Braća su osnažila svoj sukob s neprijateljima Islama, Gadafijem i washingtonskim križarima", rekao je al-Zawahiri.

Snimka se pojavila na internet stranici kojom se često služe čelni ljudi al-Qa'ide  i na njoj se nalazi logo medijske produkcijske kuće organizacije, as-Shab.

Na snimci se nalazi i poruka Abu Latih al-Libia, libijskog zapovjednika al-Qa'ide u Afganistanu, koji je Gadafija optužio za desetljeća tiranije. "On je libijski tiranin i zemlju vuče u močvaru", rekao je al-Libi te dodao kako je nakon dugo godina, Gadafi odjednom shvatio kako Amerika nije neprijatelj te je time Libiju pretvorio u bazu za "križare".

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara