Amandu Knox su zlostavljali u zatvoru: Čuvar me stalno ispitivao o seksu

Amandu Knox su zlostavljali u zatvoru: Čuvar me stalno ispitivao o seksu

Foto: AFP

OTAC oslobođene Amande Knox tvrdi kako je njegova kćer tijekom boravka u talijanskom zatvoru bil zlostavljana, i psihički i fizički. Za talijanski list Repubblicu je kazao kako je bila terorizirana ispitivanjima talijanske policije koja je pod svaku cijenu htjela naći nekakvog krivca za ubojstvo Meredith Kercher.

Usred noći me zvao u svoj ured da malo porazgovaramo

To "potvrđuju" i zapisi u dnevniku kojeg je Amanda vodila tijekom četiri godine koje je provela u zatvori Cappane pokraj Perugie, javlja britanski tabloid The Sun. Amanda je navodno vodila bilješke o svim intervjuima i ispitivanjima, a poseban pik na nju imao je stanoviti čuvar Raffaele Argiro, za kojeg tvrdi da je bio opsjednut seksom.

"Bila sam šokirana kada sam shvatila da samo želi pričati o seksu. Bio je fiksiran na tu temu. Želio je znati s kim sam to činila i kako mi se to svidjelo. Često me usred noći zvao u svoj ured na male noćne razgovore", stoji u zapisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Amanda je prva inicirala razgovore o seksu

Amanda tvrdi da je bila skandalizirana njegovim provokacijama, ali i da je svjesna kako ju je samo želio isprovocirati ne bi li "pukla" i nešto priznala. "Kada bih shvatila da opet želi pričati o seksu, odmah bi pokušala promijeniti temu", kaže Amanda.

Međutim, i stražar ima svoju verziju priče, barem tako tvrdi The Sun. List navodi da je stupio u kontakt s čuvarom i da im je on rekao  kako je sve što je radio bila uobičajena policijska praksa i da ništa nije bilo protiv propisa. Negirao je da je Amandu službeno ispitivao o bivšim ljubavnicima. "Možda sam je to pitao u privatnom razgovoru, ali trebate znati da je Amanda bila ta koja je prva inicirala razgovore o seksu", citira ga The Sun.

Argiro tvrdi da nikad nije dao takvu izjavu za The Sun

Sjenu sumnje na čitavu priču baca činjenica da je Argiro nedugo potom za talijansku novinsku agenciju Ansa kazao kako ništa što je napisano u listu The Sun nije istina i da im nikada nije dao nikakvu izjavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara