NOVE PRIJETNJE Sjeverna Koreja: "Cijeli SAD je u našem dometu, rat može izbiti svaki tren"

NOVE PRIJETNJE Sjeverna Koreja: "Cijeli SAD je u našem dometu, rat može izbiti svaki tren"
Foto: Hina
 
AMBASADOR Sjeverne Koreje u UN-u izjavio je jučer da nuklearni rat može izbiti "svakog trena".
 
SAD i Južna Koreja započele su zajedničke vojne vježbe ratne mornarice uz zapadnu i istočnu obalu poluotoka. Vježbe uključuju pripreme za evakuaciju u Južnoj Koreji, a jedne su od najvećih izvedenih do sada. Sjeverna Koreja ih smatra "vježbama za invaziju" na svoju državu.
 
"Cijeli SAD je u našem dometu"
 
Sjevernokorejski ambasador Kim In-ryong izjavio je da je njegova država postala "potpuna nuklearna sila koja posjeduje rakete različitih dometa" te upozorio: "Cijeli SAD je unutar našeg dometa".
 
"Dok god nitko ne sudjeluje u vojnim akcijama s SAD-om protiv Sjeverne Koreje, nemamo namjeru prijetiti ili koristiti nuklearno oružje protiv nijedne druge države", dodao je ambasador. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Oni samo blefiraju do ekstrema jer smatraju da će to zabrinuti ljude i zaustaviti postupke SAD-a i Južne Koreje", izjavio je za Bloomberg stručnjak za obranu Bruce Bennett.
 
"Situacija u Sjevernoj Koreji je recept za katastrofu"
 
Američki državni tajnik Rex Tillerson rekao je u nedjelju da predsjednik Trump želi da se razgovori sa Sjevernom Korejom nastave "dok ne padne prva bomba". Trump bi trebao posjetiti regiju početkom sljedećeg mjeseca.
 
Američki admiral i vođa pacifičke jedinice Harry Harris upozorio je u današnjem govoru da je situacija u Sjevernoj Koreji "recept za katastrofu". Rekao je da Kina mora pojačati svoj pritisak, a SAD će i dalje razmatrati vojne opcije.
 
"Kombinacija nuklearnih glava i balističkih raketa u rukama hirovitog Kim Jong-una je recept za katastrofu. Mnogi su smatrali da su vojne opcije protiv Sjeverne Koreje nezamislive. Ljudi, ja moram zamisliti nezamislivo", rekao je Harris. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara