PBZ tvrdi: American Express napušta Europu, u Hrvatskoj kartice vrijede do kraja 2019.

PBZ tvrdi: American Express napušta Europu, u Hrvatskoj kartice vrijede do kraja 2019.

Foto: 123rf

IZ Privredne banke Zagreb (PBZ) u utorak su izvijestili da American Express zbog promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir napušta taj model poslovanja, a korisnici American Express kartica koje je izdao PBZ Card moći će ih koristiti do 31. prosinca 2019. godine.

Poštovani čitatelji,

prvotni naslov "American Express napušta Europu, u Hrvatskoj kartice vrijede do kraja 2019." promijenjen je zbog toga što nije u potpunosti točan. Naime, American Express nema namjeru napustiti ni europsko ni hrvatsko tržište već se samo radi o napuštanju jednog poslovnog modela. Ispričavamo se. Više pročitajte OVDJE.


>> American Express prvi put u 26 godina zabilježio gubitak


"Slijedom promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje u značajnoj mjeri utječu na održivost licenčnog poslovnog modela izdavanja i prihvata American Express kartica, kompanija American Express donijela je poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU, zbog čega je otkazala takve modele suradnje te više neće dodjeljivati licenčna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva poslovna odluka, kako ističu, odnosi se na sve licencne partnere American Expressa u EU-u, uključujući i PBZ Card, društvo u potpunom vlasništvu PBZ-a.

Kartice mogu koristiti do 31. prosinca 2019. godine


Budući da je American Express na hrvatskom tržištu prisutan više od 45 godina te imajući u vidu dugogodišnju, uspješnu poslovnu suradnju s PBZ Grupom, u tijeku su aktivnosti koje bi korisnicima kartica te kuće i poslovnim partnerima omogućile daljnje nesmetano korištenje svih usluga i uz njih vezanih pogodnosti, ističu iz PBZ-a.

Naglašavaju i da će "korisnici American Express kartica izdanih od PBZ Carda svoje kartice moći koristiti do 31. prosinca 2019. godine".

O rezultatima navedenih aktivnosti PBZ će pravovremeno izvijestiti javnost, ističu iz te banke. Napominju i kako će PBZ Grupa ostati snažno fokusirana na kartično poslovanje te će i dalje biti usmjerena na izvrsnost i inovativnost u pružanju kartičnih usluga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara