Američka filmska revija "Variety" hvali Ogrestin TU

AMERIČKA filmska revija "Variety" objavila je niz pohvala novom filmu Zrinka Ogreste TU, izvijestio je danas Interfilmpress.

Dobitnik Grand Prixa na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu TU Zrinka Ogreste slika depresivan, ali dirljiv portret suvremene Hrvatske kao zemlje besciljnih ljudi, narušenih obiteljskih poveznica i temeljnih ljudskih vrjednota, piše filmska kritičarka Deborah Young.

Po njezinim riječima nizom dramatičnih epizoda koje ocrtavaju desetak likova film "šalje tjeskobnu poruku o moralno posrnuloj zemlji s narušenim međuljudskim vezama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Young smatra TU najboljim Ogrestinim filmom koji "rese odlična gluma i divna fotografija i za koji će biti zainteresirani svjetski filmski festivali".

Dajući kratak osvrt o svakoj od šest priča što tvore film TU, američka kritičarka u rujanskom broju središnje američke filmske revije posebno izdvaja "nezaboravnu kreaciju mlade Marije Tadić u ulozi posrnule narkomanke" i "gracioznu umjerenost u fotografiji Davorina Gecla koja je prisutna u cijelome filmu".

Film TU nastao je u produkciji Interfilma i Hrvatske televizije, u distribuciji MG filma, a u hrvatskim kinima vidjelo ga je oko deset tisuća ljudi.

Međunarodna praizvedba filma održat će se u srpnju u službenom programu filmskog festivala u Karlovym Varyma, a desetak dana poslije film će biti prikazan i u službenom programu festivala u Jeruzalemu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara