Američka policija uhitila 70 osoba i zaplijenila velike količine droge

Američka policija uhitila 70 osoba i zaplijenila velike količine droge

Foto: AFP

AMERIČKA policija u Arizoni je zaplijenila stotine kilograma narkotika i uhitila najmanje 70 osoba osumnjičenih za krijumčarenje droge i povezanih sa nasilnim narkokartelom u Meksiku, javlja Reuters.

Policijska operacija u sklopu koje su provedene tri velike racije, trajala je dulje od 17 mjeseci, a u njoj su sudjelovale lokalne, državne i savezne policijske snage.

Vlasti su u jednoj od najvećih operacija takve vrste, provedene na jugozapadu SAD-a, zaplijenile velike količine droge, novca, oružja, municije, pancirki, i time razbile međunarodnu krijumčarsku mrežu, koja je drogu iz Meksika u Arizonu švercala putem automobila, zrakoplova, i kroz tunele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedište kartela nalazi se u sjeveroistočnoj državi Sinaloi na meksičkoj pacifičkoj obali, području na kojem se nalaze brojne plantaže marihuane i maka, koje je ujedno i kolijevka meksičke trgovine narkoticima još iz razdoblja šezdesetih godina prošlog stoljeća. Smatra se kako je kartel Sinaloa odgovoran za 65 posto svih narkotika uvezenih u SAD.

Detaljnije informacije vezane uz ovu opsežnu policijsku operaciju bit će objavljene na tiskovnoj konferenciji koja će se danas održati u Phoenixu.

Izvor koji je govorio za Reuters, pod uvjetom da ostane anoniman, rekao je kako su u akciji uhićene neke ključne ličnosti iz narko miljea, a policija još uvijek traga za desecima osumnjičenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara