Američke tvrtke- desetine milijuna dolara žrtvama tsunamija

Američke tvrtke obećale su do sada više od 80 milijuna dolara u novcu i robi kao pomoć žrtvama tsunamija u Aziji i Africi, a sve više se u akciju uključuju i individualni donatori.

Privatne tvrtke osim novca doniraju lijekove, pelene, dječju hranu i druge potrepštine za područja pogođena katastrofom gdje je broj mrtvih premašio 125.000.

Među najvećim donatorima su farmaceutski div Pfizer, koji daje 10 milijuna dolara u novcu i 25 milijuna dolara u lijekovima. Coca Cola donira 10 milijuna dolara, naftna tvrtka Exxon Mobile 5 milijuna dolara, a bankarska skupina Citigroup 3 milijuna. Fundacija Bill i Melinda Gates, zaklada jednog od osnivača sofwareskog diva Microsofta, obećala je 3 milijuna dolara.

Drugi proizvođači farmaceutike i kozmetike također najavljuju velike donacije.

Po milijun dolara obećali su proizvođač sportske opreme Nike i American Express.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donacije američkih tvrtki već su daleko premašile početnih 35 milijuna dolara pomoći koliko je obećala vlada predsjednika Georgea W. Busha zbog kojih je kritizirana za škrtost.

U akciju prikupljanja pomoći uključilo se na desetine tisuća Amerikanaca, a val donatora nezabilježen je od terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. i pomoći žrtvama uragana na Floridi ove godine.

Individualne donacije američkom Crvenom križu za pomoć žrtvama tsunamija premašile su 18 milijuna dolara u samo tri dana.

(Hina) xsl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara