Američki časnici: Na bagdadski hotel Rashid ispaljene 3 rakete

NAJMANJE su tri rakete ispaljene u subotu na hotel Rashid u Bagdadu gdje su smješteni američki vojnici i civilno osoblje, objavili su američki časnici.

Ranije su agencije javile da je jedna raketa bila ispaljena u ranu zoru te da u napadu nije bilo žrtava.

Glasnogovornik američke vojske George Krivo kazao je da su tri ili četiri projektila bila ispaljena na hotel, ali "nismo sigurni o čemu je točno riječ".
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Napad se zbio nekoliko sati nakon incidenta u gradu Falluja, koji snažno podupire bivšeg predsjednika Sadama Huseina i pruža otpor američkoj vojsci. Američki vojnici ondje su u petak navečer otvorili vatru na dva vozila pri čemu su ubili četvoricu Iračana a ranili najmanje pet osoba, među njima i jedno dijete.

Al Rashid, nekada jedan od najboljih bagdadskih hotela, postao je sjedište američke vojske nakon što su koalicijske snage svrgnule Sadama Huseina u travnju. Taj je hotel smješten u dobro čuvanom kompleksu u kojem je i bagdadski kongresni centar i gdje je vojna služba za tisak.

I Vijeće za privremnu upravu Iraka, kako se naziva prijelazna iračka vlada koju su imenovali Amerikanci, smještena je unutar kompleksa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara