Američki dužnosnik skeptičan prema njemačko-francuskom planu

Američki državni tajnik Donald Rumsfeld rekao je u subotu da nije službeno informiran o novoj francuskonjemačkoj inicijativi kojom bi se trebao spriječiti rat u Iraku, a jedan je neimenovani američki dužnosnik izrazio svoj skepticizam prema tom planu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje nakon razgovora s njemačkim ministrom obrane Peterom Struckom, Rumsfeld je rekao: ´Čuo sam o tome od novinara. Nemam nikakve službene informacije. Ne znam za to.´

Neimenovani visoki američki dužnosnik rekao je da je Rumsfeld upitao Stucka ima li istine u izvješćima da postoji nova njemačko-francuska inicijativa za rješavanje iračke krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njemačka strana potvrdila je da razgovori sa Francuzima postoje, ali da još nije sprema o pojedinostima plana razgovarati sa SAD-om.

´Neuobičajeno je da je ministar obrane proveo više od 24 sata u Muenchenu, a mi doznajemo za važnu diplomatsku inicijativu preko Reutersa´, kazao je dužnosnik.

´Mi sada svakom Nijemcu i Francuzu na kojeg naiđemo govorimo da to nije način na koji se može postupati sa Sjedinjenim Državama´, dodao je dužnosnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara