Američki katolički biskupi osuđuju istospolne brakove

BRAK je isključiva veza između muškarca i žene i stoga ljudi u istospolnim zajednicama nemaju prava na zakonske povlastice koje se daju vjenčanim parovima, objavila je u srijedu američka konferencija katoličkih biskupa.

U raspravi o legalizaciji homoseksualnih veza, svećenici su kazali da negiranje socijalnih i ekonomskih povlastica, uobičajenih u braku muškarca i žene, ne znači diskriminaciju homoseksualnih parova.

"Nije nepravedno negirati istospolnim vezama zakonski status jer su brak i istospolne zajednice bitno različite u stvarnosti", navodi se u izjavi biskupa.

Na kraju rasprave na godišnjem sastanku američke biskupske konferencije izjava je usvojena s 234 glasa za, tri protiv i tri suzdržana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi pogrešno redefinirati brak samo zbog omogućavanja povlastica onima koji ne mogu zakonski ući u brak", navodi se u izjavi.

Brak je reguliran civilnim zakonima i zakonima Crkve, a "njegovu prirodu i svrhu je odredio Bog" i to može biti jedino zajednica muškarca i žene, i kao takva mora biti zaštićena, zaključuju američki biskupi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara