Američki policajci nakon 21 godine pronašli majku ubojicu novorođene bebe

Američki policajci nakon 21 godine pronašli majku ubojicu novorođene bebe
Ilustracija: Cumberland County Sheriff's Office

GOTOVO 21 godinu od pronalaska mrtvog novorođenčeta u plastičnoj torbi na cesti u Sjevernoj Kaliforniji policija je pronašla i uhitila majku ubojicu, javlja ABC News.

Detektivi okruga Cumberland istraživali su ovo ubojstvo od ožujka 1999. godine kada je netko bacio na cestu mrtvo novorođenče u plastičnoj vrećici. Mrtvo tijelo pronašao je vojnik koji se vozio tom cestom te odmah pozvao policiju.

Beba nije živjela dulje od 24 sata 

Istraga je pokazala da novorođenče nije živjelo dulje od 24 sata prije nego što je preminulo od udaraca. 

Moose Butler, tadašnji šerif okruga Cumberland, bio je pozvao roditelje da se jave policiji. No kako se to nije dogodilo, Butler je s lokalnom crkvom organizirao sprovod za bebu koja je nazvana Michael. 

Nakon 21 godine policija pronašla majku ubojicu

Tijekom godina detektivi su nastavili raditi na slučaju, a novi napredak u znanstvenim metodama pomogao im je da slučaj konačno i riješe. Pomoću bebinog DNK i metode forenzičke genealogije detektivi su saznali obiteljsko stablo te riješili slučaj.

Došli su do 54-godišnje Debore Riddle O’Conner. Kad su je ispitali, priznala je da je majka ubijene bebe. O’Conner je privedena i optužena za ubojstvo bebe te bi se danas trebala naći pred sudom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara