Američki stručnjak: Očito je da ne kontroliramo situaciju

Američki stručnjak: Očito je da ne kontroliramo situaciju
Foto: EPA

SJEDINJENE Države idu u pogrešnom smjeru i moglo bi nam se dogoditi da dnevno imamo 100.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izjavio je jučer Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti.

Fauci: Idemo u pogrešnom smjeru i očito je da ne kontroliramo situaciju

"Idemo u pogrešnom smjeru i očito je da ne kontroliramo situaciju. Ne bi me iznenadilo da imamo 100.000 novih slučajeva zaraze dnevno", kazao je Anthony Fauci tijekom saslušanja u američkom Senatu. 

Fauci je rekao da je vrlo zabrinut situacijom u Floridi, Teksasu, Kaliforniji i Arizoni jer skoro 50 posto novih slučajeva u SAD-u dolazi iz te četiri savezne države.  

U ponedjeljak je u SAD-u zabilježeno 41.000 novih slučajeva zaraze, a u utorak oko 45.000. Sjedinjene Države su najpogođenija zemlja na svijetu pandemijom koronavirusa sa 2.727.300 zaraženih i 130.106 umrlih.

Nema jamstva da će SAD imati učinkovito cjepivo protiv covida-19 do početka iduće godine

Fauci je rekao da postoji zabrinjavajući "sve ili ništa" fenomen, po kojem države ili u potpunosti provode stroge epidemiološke mjere, ili su se prerano otvorile a ljudi pohrlili u barove i javne prostore zanemarujući javnozdravstvene preporuke. 

Također, kazao je da nema jamstva da će Sjedinjene Države imati učinkovito cjepivo protiv covida-19 do početka iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara