Američki veleposlanik Rossin u Puli

AMERIČKI veleposlanik u Hrvatskoj Lawrence Rossin za današnjeg je posjeta Puli razgovarao s istarskim županom Ivanom Jakovčićem o istarskim gospodarskim projektima, posebice o turističkom razvoju Brijunskog otočja i obale.

U izjavi za novinare obojica su istaknula kako nisu razgovarali o američkoj politici i mogućem napadu na Irak.

Na novinarsko pitanje kako bi SAD reagirao da Hrvatska povuče svoj potpis s izjave Vilniuske skupine, Rossin je odgovorio kako SAD ´nema indikacija da bi Hrvatska povukla takav patetičan potez´ te da ´ne vjeruje da bi se to moglo dogoditi´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije razgovora sa županom Jakovčićem američki se veleposlanik sastao s pulskim gradonačelnikom Lucianom Delbiancom. Pri tomu je izrazio zadovoljstvo što se i Pula uključila u pokusni projekt reforme i informatizacije lokalne samouprave, s nakanom, kako je rekao, da se postane djelotvornija i uspješnija u odnosu s građanima glede odlučivanja o komunalnim poslovima.

´Gradska uprava može uspješno služiti građanima samo ako ih uključi u odlučivanje o načinu trošenja njihova novca´, rekao je američki veleposlanik. Dodao je kako je decentralizacija upravne vlasti u Hrvatskoj važna.

Rossin je istaknuo da će osim razvoj gospodarstva američko veleposlanstvo i dalje novčano pomagati nevladinim udrugama u nastojanju da se smanji nezaposlenost i narkomanija te da pomognu invalidnim osobama s posebnim potrebama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara