Amerika gradi dva migrantska kampa u vojnim bazama u Teksasu, jedan će primiti samo djecu

Amerika gradi dva migrantska kampa u vojnim bazama u Teksasu, jedan će primiti samo djecu
Screenshot: YouTube

AMERIČKI ministar obrane Jim Mattis potvrdio je danas da će ilegalni imigranti biti smješteni u dvije vojne baze u Teksasu. Riječ je o bazi američke kopnene vojske Fort Bliss u El Pasu i zračnoj bazi Goodfellow u San Angelu, kazali su ranije za Reuters američki dužnosnici.

Mattis je jučer rekao da američka vojska priprema izgradnju dvaju privremenih kampova za imigrante u dvije vojne baze, ali nije rekao koje. Jedan je američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman kazao kako se očekuje da će jedna od baza udomiti imigrantske obitelji, a druga imigrantsku djecu.

Vojska se priprema na smještanje do 20.000 djece

Američka vojska i Mattis ističu kako samo osiguravaju logističku potporu ministarstvu domovinske sigurnosti koje se nosi s problemima imigracije. Prošli tjedan je američka vojska rekla kako je vlada od nje zatražila da se pripremi na smještanje do 20.000 imigrantske djece.

Trump se već okrenuo vojsci za pomoć u njegovom udaru na ilegalnu imigraciju. Početkom godine snage američke nacionalne garde raspoređene su u pogranične savezne države kako bi pomogle ojačati sigurnost granice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara