Amerikanac osuđen na 15 godina zbog kokaina, radilo se o mlijeku u prahu

Amerikanac osuđen na 15 godina zbog kokaina, radilo se o mlijeku u prahu
Foto: 123rf

MUŠKARAC iz Oklahome povukao je svoje priznanje krivnje nakon što se ustanovilo da je prah koji je kod njega pronađen mlijeko u prahu, a ne nezakonita supstanca.

Cody Gregg osuđen je prošlog tjedna na 15 godina zatvora nakon što se izjasnio krivim za posjedovanje kokaina s namjerom preprodaje. Nakon što je laboratorijska pretraga pokazala da je smjesa koju je policija pronašla kod njega negativna na droge, povukao je izjavu o krivnji, piše CNN.

Mlijeko u prahu iz pučke kuhinje

Jučer je sud odobrio njegovo povlačenje krivnje te je Gregg pušten na slobodu.

Gregg (26) je u sudnici ispričao kako se 12. kolovoza vozio na biciklu kada ga je pokušao zaustaviti policajac jer mu nisu radila stražnja svjetla. No umjesto da se zaustavi mladić je, s obzirom na to da je beskućnik, iz straha pobjegao policiji. Kasnije je u njegovom ruksaku pronađen bijeli prah, zbog čega je i uhićen. Gregg je objasnio da se zapravo radilo o mlijeku u prahu koje je dobio u pučkoj kuhinji.

Iz zatvora je pušten tek danas, a u njemu je boravio od uhićenja u kolovozu.

Priznao jer se bojao strašnih uvjeta u zatvoru

Mladi beskućnik također je objasnio zašto se na početku izjasnio krivim. Naime, rekao je sucu kako je to učinio kako više ne bi morao boraviti u lokalnom zatvoru okruga Oklahoma, koji je prenapučen, inficiran plijesni i u kojem je zabilježena visoka stopa samoubojstava, piše The Washington Post.

Od 2016. godine u pritvoru tog zatvora umrlo je 35 zatvorenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara