Amerikanac s računa podigao 85 tisuća dolara i rekao bankaru da mu trebaju za ubojstvo Obame

AMERIČKA policija traga za muškarcem koji u svojem vlasništvu ima osam registriranih komada oružja te je već nekoliko puta na raznim mjestima rekao kako želi ubiti predsjednika Baracka Obamu.

Daniel James Murray je prije nekoliko dana u jednoj banci u Utahu podigao 85 tisuća dolara te rekao službeniku kako je u misiji za ubojstvo predsjednika Obame. Ovaj muškarac iz New Yorka je na još nekoliko mjesta u mjesecu svibnju izjavio slične stvari, pišu američki mediji. 

"Pod Obamom će se raspasti ekonomija i bankarski sustav te će nastati pobuna"

U optužnici stoji i da je Murray 19. svibnja otvorio račun u First National Bank sa čekom od 85 tisuća dolara te je tom prilikom rekao kako će uz sav ovaj nered u ekonomiji i bankama pod Obamom nastati pobuna u kojoj će biti i ubijanja. 27. svibnja se vratio u banku i želio podići 12 tisuća dolara, no to nije mogao jer nije imao valjane osobne dokumente.

"Ne želim biti nepristojan, ali ako ne dobijem taj novac, netko će umrijeti", rekao je Murray te je time prestrašio bankara koji mu i bez osobne iskaznice isplatio novac. Vlasti ne znaju gdje je on, a ima registriranih osam komada oružja među kojima su i poluautomatski pištolji i revolveri.

I.Kri.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara