Amerikanac ubio roditelje curici od 13 godina, pa je oteo. Pobjegla je

Amerikanac ubio roditelje curici od 13 godina, pa je oteo. Pobjegla je
Foto: FaH/FBI

MLADIĆ (21) iz savezne države Wisconsin držao je trinaestogodišnjakinju zatočenu tri mjeseca nakon što je ubio njezine roditelje, za što je optužen u petak, dan nakon što je ona uspjela pobjeći.

Tisuće volontera i stotina pripadnika snaga sigurnosti sudjelovali su u potrazi oko malog grada Barrona nakon što su roditelji Jayme Closs pronađeni ustrijeljeni u svom domu 15. listopada. Vrata kuće bila su otvorena, a njihove kćeri nije bilo. 

Šerif okruga Barron njezin je bijeg iz grada Gordona u kojem je bila zatočena, oko 60 kilometara od svog doma, pripisao "volji za život". U četvrtak poslijepodne ju je pronašla žena koja je šetala svog psa, nakon čega su brzo otišle u kuću susjede pozvati snage sigurnosti. 

"Ovo je Jayme Closs!", rekla je žena kad je susjeda otvorila vrata, prenose novine Star Tribune of Minneapolis. 

"Zovite 911!"

Otmičar je bio u zatvoru manje od 15 minuta nakon što je njegova žrtva pronađena

Obje žene odmah su prepoznale tinejdžericu zbog kampanje koja je provedena za njezinim pronalaskom, otkrila je Fitzgerald. 

Manje od 15 minuta kasnije 21-godišnji Jake Patterson bio je u zatvoru, nakon što je policija zaustavila njegovo vozilo na temelju opisa Closs. 

Patterson, nezaposleni stanovnik Gordona, optužen je za ubojstvo i otmicu. Nije bio ranije poznat policiji te se ne zna je li ranije poznavao Closs za koju je Fitzgerald rekla da je bila "jedina meta" zločina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara