Amerikanci "izostavili" Janšinu zaručnicu Uršku

SLIČNO kao i nakon travanjskog posjeta američkog šefa države Georgea W. Busha Hrvatskoj, administracija Bijele kuće proteklih dana napravila je manju grešku u pogledu potpisivanja fotografija na kojima se vidi američka Prva dama Laura Bush u pratnji dviju slovenskih "domaćica".

Tako se na internetskoj stranici Bijele kuće mogu pronaći fotografije s nedavnog posjeta Georgea i Laure Bush Sloveniji, međutim u potpisima ispod fotografija se nigdje ne spominje ime Urške Bačovnik, zaručnice premijera Janeza Janše koje je u nekoliko prigoda fotografirana s Laurom Bush i Barbarom Miklič Turk, suprugom slovenskog predsjednika Danila Turka.

Prevoditeljica Mirjana Sanader

Priča je zanimljiva i u svjetlu događaja koji su prethodili dolasku američke Prve dame u Sloveniji, a u kojoj je danima prije njenog dolaska vođena rasprava o tome kojoj od slovenskih "prvih dama", premijerovoj zaručnici Urški ili predsjednikovoj supruzi Barbari, pripada čast da bude domaćica Lauri Bush.

Busheva supruga tako je imala čast da ju u obilascima slovenskih znamenitosti prate dvije domaćice, međutim na stranicama Bijele kuće ime Urške Bačovnik se ne spominje.

Sličan gaf dogodio se prije otprilike dva mjeseca kada su se na službenim stranicama Bijele kuće našla izvješća i fotografije s Bushevog posjeta Hrvatskoj odnosno Zagrebu. Laura Bush tada je imala čast da ju pri obilasku hrvatske metropole prati Sanaderova supruga Mirjana, koju su urednici weba Bijele kuće prozvali "prevoditeljicom".

Nakon intervencije, gospođi Sanader je u potpisu fotografije vraćena titula premijerove supruge.

I.K.
Foto: White House

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara