Amerikanci ne misle da plaćaju prevelike poreze

PO PRVI put u posljednjih 40 godina većina Amerikanaca ne misli da plaća previsoke savezne poreze, pokazala je anketa USA TODAY/CNN/Gallup.

Anketa ukazuje da predsjednik Bush možda neće moći računati na odbojnost prema porezima kao pomoć u prihvaćanju njegovog plana stimulacije gospodarstvu koji uvelike počiva na smanjenju poreza, piše list USA TODAY.

Polovica ispitanika reklo je da su savezni porezi u redu, što je suprotno od stanja koje zatekao George W. Bush kada je prije dvije godine postao predsjednik, kada su se dva od tri Amerikanca žalila na visinu poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bush je 2001. smanjio poreze za 1,35 bilijuna dolara tijekom deset godina što je najveće smanjenje u posljednje 22 godine, a sada je opet predložio 674 milijardi dolara smanjenja poreza u 10 godina.

Posljednji puta je manje od polovice Amerikanaca reklo da im je porez previsok 1962. kada je predsjednik John Kennedy uveo smanjenje poreza.

Analitičari kažu kako prijetnja rata navodi mnoge Amerikance da razmišljaju u prilog saveznog proračuna kako bi poduprli vojsku, piše USA TODAY.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara