Amerikanka koja je Trumpu pokazala srednji prst pobijedila na lokalnim izborima

Amerikanka koja je Trumpu pokazala srednji prst pobijedila na lokalnim izborima
Screenshot: YouTube/HuffPost

AMERIKANKA Juli Briskman, koja se u listopadu 2017. proslavila kad je snimljena kako pokazuje predsjedniku Donaldu Trumpu srednji prst dok se vozi na biciklu pokraj predsjedničke povorke, porazila je u utorak republikanskog protukandidata i osvojila njegov mandat u nadzornom vijeću okruga Loudouna u Virginiji.

Briskman, novopečena političarka, sada će u vijeću predstavljati četvrt Algonkian koja obuhvaća populaciju od 400.000 stanovnika.

Prvo je dobila otkaz

"To je fantastičan osjećaj, nestvarno je", rekla je 52-godišnja majka dvoje djece za Washington Post. "Protekle su dvije godine bile burne. Sada pomažemo tome da Loudoun postane područje demokrata". Ona je pobjedom na izborima istisnula dosadašnjeg republikanskog člana vijeća.

Nakon što je njezina snimka osvojila društvene medije Briskman je dobila otkaz i potom je tužila tvrtku Akima optužujući je da joj je otkazom povrijedila pravo na slobodu govora i da više brine zbog odmazde Trumpove administracije. Posao nije dobila, ali je dobila otpremninu.

Bori se za bolji obrazovni sustav

Prema njezinoj internetskoj stranici, vodila je kampanju za izdašnije financiranje obrazovnog sustava i bolje učiteljske plaće, jednake plaće za žene i muškarce i za potporu malim poduzećima.

U Virginiji je na lokalnim izborima održanima u utorak Demokratska stranka odnijela niz pobjeda uključujući većinu u oba doma parlamenta te savezne države.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara