Andrija Štampar: Od 6. do 12. listopada promocija nepušenja među djecom

ŠKOLA narodnog zdravlja "Andrija Štampar" pokrenut će tijekom Dječjeg tjedna od 6. do 12. listopada akciju promocije nepušenja među djecom i mladima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu zdravstva.

Cilj je akcije pod sloganom "Moji će roditelji reći da nepušenju" postaviti djecu u ulogu edukatora svojih roditelja o štetnosti pušenja i promotora zdravog načina života, kao i spriječiti djecu da počnu pušiti, rekao je Stipe Orešković, direktor Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar".

Istraživanje provedeno prošle i pretprošle godine pokazalo je da je među trinaestogodišnjacima pet posto aktivnih pušača, a među petnaestogodišnjacima 24 posto, pa se ukazala potreba za akcijom unutar projekta "Recite da nepušenju" koja će biti usmjerena na tu populaciju, dodao je Orešković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom akcije djeci osnovnih škola diljem Hrvatske bit će podijeljeno 200.000 letaka o štetnosti pušenja s anketnim listićem o tome puše li njihovi roditelji, a rezultati ankete bit će poznati nakon Dječjeg tjedna.

Očekujemo da se djeca aktivno pridruže akciji, odnosno steknu znanja o štetnosti pušenja i uvjere roditelje da prestanu pušiti, rekla je predsjednica Društva "Naša djeca" Aida Salihagić Kadić.

Akcija će se održati u suradnji s Ministarstvom prosvjete i športa i Savezom društava "Naša djeca".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara