Angela Merkel danas slavi 65. rođendan, provodi ga na poslu

Angela Merkel danas slavi 65. rođendan, provodi ga na poslu
Foto: EPA

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel svoj će 65. rođendan danas provesti radno, vodeći redovitu sjednicu kabineta srijedom, priopćeno je iz ureda kancelarke.

"Rođendan znači da čovjek ne postaje mlađi. Možda samo malo iskusniji“, rekla je Merkel.

Tvrdi da se osjeća dobro

Posljednjih tjedana mediji su dosta nagađali o zdravstvenom stanju njemačke kancelarke nakon nekoliko napada tremora prilikom javnih termina. Merkel je u više navrata izjavila kako se "osjeća dobro" i kako je u stanju obavljati svoje svakodnevne obveze.

Prilikom posljednjih nekoliko termina i primanja stranih državnika, njemačka kancelarka je intoniranje himne provela sjedeći.

Merkel, koja je na dužnosti njemačke kancelarke od 2005., i dalje među građanima slovi kao omiljena i uvjerljivo vodi na ljestvici najpopularnijih njemačkih političara unatoč posljednjim krizama vezanim uz njezinu izbjegličku politiku i padu popularnosti njezine Kršćansko-demokratske unije (CDU).

"Merkel ljudima daje osjećaj sigurnosti i stabilnosti"

Direktor demoskopskog instituta Forsa, Manfred Güllner, smatra da Merkel svoju dugotrajnu popularnost zahvaljuje odlikama poput nepretencioznosti i jasnom političkom stilu bez pretjeranih oscilacija.

"Izuzetno je kod Angele Merkel to što ljudima daje osjećaj sigurnosti i stabilnosti. I da se brine o problemima građana bez da od toga radi preveliku buku", rekao je Güllner za medijsku kuću Redakcijska mreža Njemačka.

Güllner smatra da to objašnjava i činjenicu da popularnost Angele Merkel nije trpjela godinama unatoč negativnim napisima u medijima koji su uvijek iznova pratili njezinu karijeru.

"I na vanjskopolitičkom planu, u društvu čudne gospode Merkel se snalazi dobro", rekao je Güllner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara