ANKETA Je li ostavka i dramatično upozorenje državnog tajnika čin heroja ili manipulatora?

ANKETA Je li ostavka i dramatično upozorenje državnog tajnika čin heroja ili manipulatora?

Screenshot: HRT

SLUČAJ naprasne ostavke državnog tajnika za demografiju Marina Strmote ne prestaje pobuđivati interes hrvatske javnosti.

Podsjetimo, državni tajnik za demografiju Marin Strmota u utorak je usred konferencije sa svojom šeficom, ministricom Nadom Murganić, podnio ostavku.

Naime, na toj press konferenciji su Murganić i Strmota trebali predstaviti nove vladine mjere koje bi trebale pomoći u rješavanju katastrofalne demografske situacije u Hrvatskoj.

Potez koji je šokirao i javnost i ministricu Murganić


No kad su novinari upitali Strmotu nisu li predstavljene mjere identične onima koje su već predstavljene prije tri mjeseca, državni tajnik je iznenadio sve prisutne odgovorom.

"Slažem se s vama, ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u vladi kao demograf i mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika. Država izumire, imamo najgore stanje od kad postoji država. Ovako neozbiljno pričati o ovome... Ja kao mladi čovjek, građanin Hrvatske, otac dvoje djece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom", rekao je Strmota i napustio prostoriju, a sve je promatrala šokirana ministrica Nada Murganić koja je njegov čin protumačila kao "potez nestrpljivog mladog čovjeka".Ostavka visokog dužnosnika pred kamerama u Hrvatskoj je gotovo pa nezapamćen čin, a Strmotin čin bio je još dramatičniji jer je glavni vladin operativac za demografiju, gorući problem u Hrvatskoj, otvoreno priznao da su vladine mjere folklor i predstava za javnost u kojoj on ne želi sudjelovati.

Herojstvo, manipulacija ili nešto treće?


S obzirom na to da je Strmota član HDZ-a, a iz vlade se već neko vrijeme "na kapaljku" puštaju (dez)informacije o tome kako je premijer Plenković nezadovoljan ministricom Nadom Murganić zbog niza skandala koje je proizvela, odmah su se javile teorije kako je Strmotin čin pomno isplaniran te kako će upravo on zamijeniti Nadu Murganić u ministarskoj fotelji.

Što vi mislite? Radi li se o činu heroja, manipulatora ili tek činu normalne osobe?

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara